Brecht Van Kerckhove is nieuwe hoofdcoach van nationale volleybalmannen

© BELGAIMAGE

Brecht Van Kerckhove is de nieuwe bondscoach van de Belgische volleybalmannen. Hij werd vrijdag voorgesteld in het Euro Volley Center in Vilvoorde.

De 42-jarige Van Kerckhove volgt de Italiaan Andrea Anastasi op, van wie hij de assistent was. Samen leidden ze de Red Dragons in september naar een historische zevende plaats op het WK in Italië. De 58-jarige Anastasi was pas sinds de zomer aan de slag bij de nationale ploeg. Hij stapte eerder deze maand om persoonlijke redenen op.

Van Kerckhove was eerder al, sinds eind 2016, T2 naast Vital Heynen, Anastasi’s voorganger. Daarvoor bekleedde hij dezelfde functie bij de Yellow Tigers (de volleyvrouwen). De Limburger kwam als speler uit voor onder meer Antwerpen, Lennik, Roeselare en Maaseik. Bij die laatste club was hij in 2013 ook hoofdcoach. Sinds vier jaar is Van Kerckhoven trainer van As in de Liga A bij de vrouwen.

Ex-bondscoach Dominique Baeyens is aangesteld als ‘program driver’ of ‘prestatiedirecteur’. Hij zal advies en ondersteuning bieden. Kris Eyckmans wordt toegevoegd aan de staf als assistent van Van Kerckhove.

De eerste opdracht voor de kersverse bondscoach van de Red Dragons wordt de Golden European League, die eind mei start. België speelt daarin tegen Slovakije, Turkije en Letland. Van 9 tot 12 augustus wordt een eerste olympisch kwalificatietornooi gespeeld. Op 12 september start het EK waar België een van de medeorganisatoren is.

Partner Content