Vincent Kompany wil FC Bleid van nul weer opbouwen

Vincent Kompany investeert in de Brusselse club FC Bleid. Dat bevestigde de Rode Duivel woensdag in een communiqué. Kompany wil de derdeklasser van nul weer opbouwen. Hij zoekt een nieuwe naam, een nieuw logo, nieuwe clubkleuren en een nieuwe slogan. “We start from Scratch”, luidt het.

“Ik zet mijn schouders onder FC Bleid. Het is een sportief en sociaal engagement ten aanzien van de Brusselse jeugd”, verklaart Kompany. “De Brusselse jeugd is een bonte mix, met veel kwaliteiten en potentieel, dat tegenwoordig snel wordt afgeschreven. Ik ben in Brussel opgegroeid. Ik ben één van hen en ik weet dat ze met de nodige inspanning tot alles in staat zijn. Als ze de kans krijgen. Om kansen te maximaliseren wil ik hoog inzetten op de omkadering, zodat niet alleen de juiste manier van sporten wordt aangeleerd, maar de jeugd ook sociaal wegwijs gemaakt wordt in hun (vaak complexe) leven. Dit project moet meer worden dan een club waarvan de leden tegen een bal stampen.”

Kompany zet het project niet alleen op touw. “Ik heb namelijk al mijn tijd en focus nodig in Manchester en bij de Rode Duivels. Dit Brussels verhaal wordt getrokken door een team medewerkers, geleid door mijn zus. Zij kennen mij door en door en kunnen mijn visie in de praktijk omzetten.”

Op de website www.westartfromscratch.com doet Kompany al een oproep voor een nieuwe naam. Alle suggesties zijn welkom. Enige voorwaarde is dat de naam een duidelijke verwijzing naar Brussel omvat. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content