Usain Bolt en Jessica Ennis verkozen tot Sportman en -vrouw van het Jaar

© AFP

Usain Bolt is voor de derde keer in zijn carrière uitgeroepen tot Sportman van het Jaar. Bij de vrouwen viel Jessica Ennis in de prijzen.

De Jamaicaanse atleet Usain Bolt is voor de derde keer in zijn carrière tijdens de prestigieuze Laureus World Sports Awards in Rio de Janeiro uitgeroepen tot Sportman van het jaar. Bij de vrouwen viel de Britse atlete Jessica Ennis in de prijzen.De Laureus Awards worden jaarlijks uitgereikt en worden ook wel de Oscars van de sport genoemd.

Bolt volgt op de erelijst de Servische tennisser Novak Djokovic op. De Jamaicaan heeft de award te danken aan zijn drie olympische titels in Londen, op de 100, 200 en 4×100 meter. Ennis is de opvolgster van de Keniaanse langeafstandloopster Vivian Cheruiyot. De Britse werd in 2012 olympisch kampioene op de zevenkamp in een nationaal record van 6.955 punten.

Andere prijzen

Het Europese Ryder Cupteam golf werd uitgeroepen tot Ploeg van het jaar. Sebastian Coe kreeg een Lifetime Achievement Award wegens zijn grote verdiensten voor de sport als atleet, bestuurder en voorzitter van het organisatiecomité van de Spelen van Londen.

Andere prijzen waren er voor de Dominicaanse hordeloper Felix Sanchez (comeback), de Oostenrijkse skydiver Felix Baumgartner (actie), de Braziliaanse paralympiër Daniel Dias (andersvaliden), de Schotse tennisser Andy Murray (doorbraak) en de Amerikaanse zwemmer Michael Phelps (uitzonderlijke prestatie). Phelps is met 22 olympische medailles, waarvan 18 gouden, de meest succesvolle sportman van de Olympische Spelen. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content