TV-tip: Bureau Sport (trailer)

© IMAGEGLOBE

Elke weekdag vanaf 19/8 op Ned 3 (19.30u): ‘Bureau Sport’

Een sportprogramma dat buiten de lijntjes kleurt, dat is het minste wat je van het Nederlandse magazine Bureau Sport kunt zeggen. Het verkoopt zichzelf met de adjectieven ‘afwisselend, prikkelend, satirisch, kritisch, actueel en nostalgisch’.

Voor de afwisseling zorgen alvast de presentatoren Frank Evenblij en Erik Dijkstra, ook bekend als De Jakhalzen uit de talkshow De Wereld Draait Door. Het duo schrikt er niet voor terug om eigen lijf en leden in de strijd te gooien om van een aantal sporten het fijne te weten te komen. Vaak geen alledaagse sporten, zoals waterpolo, karate, BMX of kleiduifschieten. Evenblij en Dijkstra – nogal verschillend van postuur – zorgen daarbij geregeld voor hilarische momenten.

Ook voetbalvedetten en andere topsporters komen in het programma aan bod: ze mogen hun kennis tonen in de Bureau Sport Quiz, maar ze worden evengoed genadeloos gefileerd door de onnavolgbare cabaretier Youp van ’t Hek. ‘Prikkelend en satirisch’ is zeker van toepassing op Van ’t Heks gesproken column. Bureau Sport is ondertussen aan zijn derde reeks toe, die van start gaat op 19 augustus. (PM)

Bekijk hier de trailer voor het nieuwe seizoen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content