Trainer: ‘Van Acker heeft darminfectie door vuil water in Rio’

© AFP

De mindere prestaties van zeilster Evi Van Acker op de Olympische Spelen zijn een gevolg van een darminfectie. Een bacterie in het vervuilde water in Rio de Janeiro zou de oorzaak zijn, aldus haar trainer Wil Van Bladel. Die relativeerde pas nog de controverse omtrent de watervervuiling in Rio.

Zeilster Evi Van Acker heeft vermoedelijk een bacterie opgelopen door het vervuilde zeewater in Rio. De darminfectie die ze daardoor opliep, heeft haar parten heeft gespeeld tijdens de races van de afgelopen dagen. Dat zegt haar coach Wil van Bladel aan VTM NIEUWS.

De Belgische zou de bacterie al in juli opgelopen hebben tijdens een trainingsperiode in Rio. Van Acker tuimelde gisteren van de vijfde naar de tiende plaats in de Laser Radial-competitie op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De kans is dan ook erg klein geworden dat de Belgische zeilster met een medaille naar huis gaat, hoewel haar kansen aanvankelijk hoog werden ingeschat. Van Ackers coach Wil Van Bladel noemde de heisa over de watervervuiling in pollutie begin deze maand in Gazet van Antwerpen nog ‘overtrokken’. ‘De situatie is beter aan het worden. Wij zijn hier al van 2013 op het water, ik heb het zelf gezien in 2012. Dus ik kan vergelijken. Tussen toen en nu is het stukken beter geworden’, zei hij toen.

‘Toen hoorden we de autoriteiten niet en kwam er geen pers, maar nu komt de show dichterbij en opeens is het niet goed genoeg meer, terwijl het nu heel veel beter is. Al die tijd hebben wij hier veel meer risico’s genomen.’

Van Acker zelf was in een dagboekverhaal voor De Morgen , dat ze voor het begin van de competitie schreef, kort over het vervuilde water: ‘Het water vuil? Is niet belangrijk. Ik hoef geen negativisme rond mijn hoofd.’ (JVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content