Tickets lege zitjes Olympische Spelen opnieuw te koop

© Reuters

De organisatie van de Olympische Spelen gaat als reactie op het schandaal met de lege plaatsen die tickets opnieuw te koop aanbieden.

De organisatie van de Olympische Spelen heeft beslist dat het “stukje bij beetje” opnieuw tickets te koop zal aanbieden, te beginnen met 3.000 kaarten die vanaf zondagavond te koop werden aangeboden. Dat doet de organisatie in een reactie op het schandaal over de vele lege plaatsen tijdens de eerste wedstrijden. De politie maakte bekend dat 29 personen zijn aangehouden omdat ze tickets verkochten op de zwarte markt. Elf van hen zijn in verdenking gesteld.

Tijdens een persconferentie zei Jackie Brock Doyle, woordvoerster van organisator Locog, dat “3.000 tickets zondagavond te koop zijn aangeboden, en allemaal verkocht zijn. We gaan dit elke dag doen”, beloofde ze. Maandagmiddag bood de site van Locog druppelsgewijs kaarten aan, soms aan heel hoge prijzen. Zo werd voor sommige plaatsen bij het zwemmen meer dan 300 euro per plaats gevraagd.

Kaartjes voor militairen, onderwijzers en studenten

Van de gewone supporters was veel protest gekomen omdat zij met veel moeite aan kaarten waren geraakt, vaak aan een heel hoge prijs. Daarom had de organisatie noodmaatregelen aangekondigd om de lege plaatsen op te vullen, zoals tickets bezorgen aan militairen die voor de veiligheid op de Spelen zorgen, of aan onderwijzers en studenten die in de buurt van het Olympische park wonen.

Volgens de organisatie behoren de lege zitjes niet toe aan sponsors, maar aan olympische ploegen en nationale comités. Sebastian Coe, voorzitter van het organisatiecomité, zei dat “allerlei mensen – sportfederaties, atleten, bepaalde media – niet gekomen zijn. De meeste sponsors waren er wel.”

Behalve een aantal aanhoudingen in het kader van verkoop op de zwarte markt, hield de politie ook drie mannen aan die ervan verdacht worden dat ze zich voordeden als politie in burger om op frauduleuze wijze cash geld of kredietkaarten van voorbijgangers te ontvreemden. (Belga/SD)Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content