Tia stopt ermee

© Belga

Voormalig olympisch kampioene hoogspringen Tia Hellebaut stopt met onmiddellijke ingang met atletiek. De tegenvallende prestatie in Göteborg valt haar zwaar.

In december 2008 had Hellebaut haar afscheid aangekondigd toen ze een eerste keer zwanger was. Acht maanden na de bevalling kwam ze op haar beslissing terug en in februari 2010 maakte de olympische kampioene van 2008 een comeback. Die eindigde al in augustus van hetzelfde jaar. Hellebaut was opnieuw zwanger, maar liet deze keer haar sportieve toekomst in het midden. Een tweede afscheid is er dus nooit geweest.

In juni 2011 maakte ze bekend dat ze er tijdens de Spelen van 2012 in Londen opnieuw vol voor wou gaan. Begin vorig jaar kwalificeerde ze zich vlot op het High Jump Gala. Enkele maanden later moest een ambitieuze Hellebaut op het WK indoor in Istanboel met een sprong over 1m95 vrede nemen met de vijfde plaats.

Twijfel over de toekomst

Op haar derde Olympische Spelen werd de titelverdedigster vorige zomer met een sprong over 1m97 vijfde. Hellebaut twijfelde nadien aan de toekomst, maar maakte eind augustus dan toch bekend dat ze wou doorgaan en zich zou focussen op het EK indoor en het WK in Moskou.

Haar nieuwe seizoen begon uitstekend, maar in Göteborg stokte de machine. Een vermoeide Hellebaut sprong er zonder vertrouwen in de finale en geraakte niet over 1m92, goed voor een achtste plaats. Een teleurgestelde Hellebaut paste meteen voor de meeting in Dessau en nam drie dagen later definitief afscheid van de atletiekwereld. (Belga/EA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content