Tia Hellebaut gaat door en mikt op EK indoor Göteborg

© Belga

Na haar vijfde plaats op de Olympische Spelen in Londen wilde ze even alles op een rijtje zetten en was haar toekomst onduidelijk.

Hoogspringster Tia Hellebaut heeft beslist om volgend jaar toch nog deel te nemen aan het EK indoor, van 1 tot 3 maart in het Zweedse Göteborg. Dat meldt Golazo Sports.

“Na een paar dagen werd het allemaal weer helderder in mijn hoofd. Ook al was ik initieel ontgoocheld om net niet over 2 meter geraakt te zijn, uiteindelijk ben ik wel nog vijfde ter wereld op de grootste competitie die er is met alle toppers, waarvan er achteraf bekeken drie een hele sterke prestatie neerzetten.”

“Ontgoocheling hoort bij gezonde ambitie in de sport, maar daarna moet je ook nieuwe doelen durven stellen”, klonk het bij Hellebaut.

“Göteborg is voor mij een hele speciale plaats. Op het EK voor beloften in 1999 heb ik voor het eerst beseft dat ik met mijn sport wel iets kon aanvangen en mij er misschien maar echt op moest toeleggen. Zeven jaar later pakte ik in Göteborg ook mijn eerste goud op een kampioenschap. Ik moet dus gewoon terug naar die plek.”

Eerst wacht er nog de Memorial Van Damme, waar ze op 7 september hoopt over twee meter te springen. Ook Anna Chicherova en Svetlana Shkolina, respectievelijk goud en brons op de Spelen, komen dan naar Brussel. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content