Xavier Malisse coacht Ruben Bemelmans

© Belga

Twee maanden na zijn afscheid als profspeler traint Xavier Malisse Ruben Bemelmans, die sinds begin december in Florida verblijft.

De 33-jarige Xavier Malisse zet zijn eerste stappen als tenniscoach. Twee maanden na zijn afscheid als profspeler traint de 33-jarige Kortrijkzaan Ruben Bemelmans, die sinds begin december in Florida verblijft. Dat melden Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen.

De 25-jarige Bemelmans staat 148e op de wereldranglijst en wil in 2014 de deur naar de top 100 openen. Malisse, die begin oktober zijn racket aan de wilgen hing, moet Bemelmans hierbij helpen. Momenteel brengen ze hun tijd door aan de Bollettieri Academy, waar Malisse zijn opleiding genoot.

Malisse vervangt Tom Vanhoudt als coach, aldus Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen. “De voorbereiding loopt goed”, verklaart Bemelmans, die vorig jaar samen met Malisse het dubbelspel won op het ATP-toernooi van Los Angeles. “Ik heb net twee weken met mijn conditietrainer Fons Vranken gewerkt. Vanaf deze week ligt de nadruk op tennis, met Xavier aan mijn zijde. We willen een degelijke basis leggen voor 2014.”

Eerder al liet ‘X-Man’ op de Kim Clijsters Invitational in het Antwerpse Sportpaleis al doorschemeren dat hij graag als coach aan de slag zou gaan. “Misschien kan ik iemand op het circuit bijstaan”, verklaarde hij toen. “Een belangrijke voorwaarde is natuurlijk dat ik goed kan opschieten met die persoon. Het moet iemand zijn die ik kan vertrouwen.” (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content