Wickmayer plaatst zich voor hoofdtabel: ‘Heel speciaal moment’

© Reuters

Yanina Wickmayer (WTA 604) plaatste zich donderdag voor de hoofdtabel van Wimbledon. In de derde en tevens laatste kwalificatieronde versloeg Wickmayer de Zuid-Koreaanse Su Jeong Jang (WTA 158) in twee sets met 6-1 en 6-4.

‘Dit was echt een goede wedstrijd, de beste van de drie in de kwalificaties’, vertelde ze na afloop. ‘Ik voel dat ik aan het groeien ben en dat doet plezier. Ik was agressief vandaag en maakte steevast de juiste keuzes. Ik kwam goed in de baan en naar het net, en dat maakte het verschil.’ In 2019 speelde ze voor het laatst het derde grandslamtoernooi van het seizoen. Haar vorige deelname aan een grandslam dateert van de US Open 2020.

De 32-jarige Wickmayer, in 2009 halvefinaliste op de US Open, neemt voor de 13e keer deel aan het grasgrandslam. Voor haar zwangerschapsverlof was ze er van 2008 tot 2019 onafgebroken bij. In 2011 schopte ze het tot in de achtste finales. ‘Het is mijn eerste grandslam sinds ik moeder ben geworden en dat maakt het allemaal toch wat specialer’, gaf ze toe. ‘Dit betekent veel voor mij. Ik ben heel fier op de weg die ik heb afgelegd om hier nu te staan. Dat was geen sinecure. Ik ben vanaf nul herbegonnen.’

Partner Content