‘Verdacht veel geld ingezet op dubbelwedstrijd Australian Open’

© Belga Image

Er is mogelijk gefraudeerd bij een tennismatch in het gemengd dubbelspel op de Australian Open.

Volgens de Amerikaanse krant The New York Times zijn er kort voor de start van een wedstrijd in de eerste ronde tussen een Spaans en een Pools/Tsjechisch duo ongewoon hoge bedragen ingezet bij de gokwebsite Pinnacle Sports. Toen die de feiten opmerkte, werd prompt de organisatie in Melbourne gecontacteerd. Daarop is een onderzoek gestart.

Lara Arruabarrena en David Marrero verloren zondag in Australië kansloos met 6-0 en 6-3 van Andrea Hlavackova en Lukasz Kubot. De eerste set duurde amper 20 minuten. Marrero verwees na de match naar een knieblessure waarmee hij zou sukkelen.

‘We merkten dat een klein groepje gokkers veel geld inzette’, getuigt Marco Blume, het hoofd weddenschappen bij Pinnacle Sports. ‘Als bij dit soort kleinere wedstrijden agressief wordt gegokt, is dat voor ons makkelijk op te merken.’

In dezelfde context raakte maandag bekend dat de voormalige Australische prof Nick Lukas Lindahl schuldig pleit voor gokfraude in 2013. Hij gaf tegenover de rechter toe vrijwillig een wedstrijd te hebben verloren op een klein Futurestoernooi in Toowoomba. Door die nederlaag streken hij en enkele vrienden duizenden dollars winst op.

Wedstrijdvervalsing in het tennis is heel actueel sinds enkele media, waarbij de BBC, onlangs meldden dat verschillende spelers uit de top 50 het voorbije decennium matchen zouden hebben verkocht. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content