US Open: Djokovic gediskwalificeerd, Goffin haalt kwartfinale niet

© Reuters

Novak Djokovic is zondag gediskwalificeerd in de achtste finales van de US Open. De Servische nummer 1 van de wereld mepte een bal ongewild vol tegen een lijnrechter op het einde van de eerste set tegen de Spanjaard Pablo Carreno Busta (ATP 27).

Djokovic sloeg de bal gefrustreerd weg nadat hij zijn opslagspel had moeten inleveren, terwijl hij een game eerder drie setpunten had laten liggen. De vrouwelijke lijnrechter die op het strottenhoofd geraakt werd, viel met een gil op de grond.

Na een lange discussie werd duidelijk dat het toernooi van de Serviër voorbij was. Het stond op dat moment 6-5 in het voordeel van Carreno Busta, die dus doorstoot naar de kwartfinales. Daarin wordt Denis Shapovalov (ATP 17) de tegenstander van de Spanjaard, na winst op David Goffin.

Enkele minuten voor het incident was Djokovic gevallen, waarna hij werd verzorgd aan zijn linkerschouder. Djokovic, in 2020 nog ongeslagen, was de grote favoriet voor de eindzege in New York. Hij won de US Open al drie keer in zijn carrière (2011, 2015 en 2018) en heeft 17 grandslamtitels op zijn palmares. Door zijn wangedrag kan hij geen grandslamtitel inlopen op Roger Federer (20 grandslamtitels) en Rafael Nadal (19), afwezig op Flushing Meadows.

Geen kwartfinale voor Goffin

David Goffin (ATP 10) heeft zich zondag niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van de US Open. Het zou de eerste keer geweest zijn in zijn carrière dat Goffin er zover was doorgestoten.

In het Arthur Ashe-stadion verloor het zevende reekshoofd van de als twaalfde geplaatste Canadees Denis Shapovalov (ATP 17) in 4 sets met 6-7(0), 6-3, 6-4 en 6-3.

Partner Content