Novak Djokovic: Australische premier sluit deelname aan Australian Open in 2023 niet uit

© GETTY

Na de intrekking van zijn visum dreigt voor Novak Djokovic een verbanning voor drie jaar uit Australië, maar volgens premier Scott Morrison kan de Servische nummer één van de wereld mogelijk volgend jaar ‘gewoon’ terugkeren op de Australian Open.

‘Het gaat over een periode van drie jaar, maar er bestaat een mogelijkheid om onder de juiste omstandigheden terug te keren. En dat zal op dat moment worden overwogen’, zei Morrison maandag op de Australische radio. ‘Maar ik ga niet vooruitlopen op zaken en uitspraken doen waardoor de minister niet de beslissing kan nemen die hij moet gaan nemen.’

Volgens de immigratiewet in Australië kan Djokovic nu voor drie jaar geen nieuw visum krijgen, tenzij de Australische minister van Immigratie bepaalt dat er ‘dwingende of meelevende’ redenen zijn.

Op het moment dat Morrison zijn uitspraken deed, had Djokovic het land al verlaten. De Servische tennisser is inmiddels na een tussenlanding in Dubai, waar hij op de foto ging met enkele belangstellenden, op weg naar Belgrado.

Partner Content