Nadal heer en meester op Roland Garros

© Reuters

Novak Djokovic, het nummer 1 in het mannentennis, kraakte onder de druk en zag Nadal voor de zevende keer in zijn carrière Roland Garros winnen.

Rafael Nadal (ATP 2) heeft in Parijs voor de zevende keer in zijn carrière Roland Garros gewonnen, een record.

De Spaanse titelverdediger versloeg in de finale de Serviër Novak Djokovic (ATP 1) in vier sets met 6-4, 6-3, 2-6 en 7-5. De wedstrijd was zondagavond na drie uur tennis bij een 1-2 stand voor Djokovic in set 4 stopgezet door de regen. Maandagmiddag werd de match op Court Philippe Chatrier hervat.

Djokovic kraakt onder druk
Djokovic mocht beginnen met opslaan maar liet de kans op een 3-1 voorsprong liggen. Nadal brak meteen en bracht de bordjes zo weer in evenwicht. Daarna ging het gelijk op tot 6-5. Bij 30/40 kreeg Nadal een eerste matchbal. Djokovic begaf onder de druk en sloeg een dubbele fout. De partij duurde in totaal 3 uur en 49 minuten.

Nadal heer en meester op Roland Garros
Rafael Nadal is met zeven zeges in Parijs nu alleen recordhouder. Het vorige record deelde hij met Bjorn Borg. In totaal won de 26-jarige Spanjaard nu al elf grandslams (7x Roland Garros, 2x Wimbledon, 1x Australian Open en US Open). De Zwitser Roger Federer voert de ranglijst aan met zestien zeges.

Novak Djokovic stond voor het eerst in de finale in Parijs, het enige grandslamtoernooi dat de 25-jarige Serviër nog niet kon winnen. De teller van ‘Nole’, die de drie vorige grandslams had gewonnen, blijft voorlopig op vijf staan (3x Australian Open, 1x Wimbledon, 1x US Open).

Gemengde gevoelens bij Djokovic

“Door de regen en de onderbrekingen was het een vreemde finale. Maar ik ben blij dat ik zo ver geraakt ben want ik had er vroeger in het toernooi al kunnen uitliggen”, liet Djokovic na de wedstrijd optekenen. “Het was mijn eerste finale hier, dus eigenlijk zou ik tevreden moeten zijn. Maar natuurlijk overheerst nu de ontgoocheling. De eerste twee sets heb ik heel slecht opgeslagen. In de derde set ging het beter en ik geloofde echt dat ik een vijfde set uit de brand zou kunnen slepen. De regen kwam ongelegen maar ik zoek geen excuses. De eerste onderbreking heeft me geholpen, de tweede kwam ongelegen. De beste speler heeft gewonnen”, aldus nog Djokovic. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content