Matchfixing in tennis: Novak Djokovic ‘werd benaderd om wedstrijd te verliezen’

© Belga Image

’s Werelds nummer één Novak Djokovic zegt dat hij in 2007 op een tennistoernooi in Rusland onrechtstreeks werd benaderd om een wedstrijd te verliezen.

Volgens de BBC en het Amerikaanse Buzzfeed News – die zich baseren op geheime documenten die hen door klokkenluiders uit de tenniswereld doorgespeeld werden – zijn de voorbije tien jaar tal van toptennissers verdacht van matchfixing. De sporters kregen mogelijk geld uit de gokwereld om wedstrijden te vervalsen.

Het afgelopen decennium zouden 16 spelers uit de top 50 van de wereldranglijst verdacht zijn van matchfixing. Hun namen doken regelmatig op in het systeem van de Tennis Integrity Unit, de instantie die in de gaten houdt of spelers frauderen. Geen enkele speler uit de groep, waar ook grandslamwinnaars bij zijn, werd geschorst.

Om welke spelers het gaat maakten de media niet bekend. ’s Werelds nummer één Novak Djokovic gaf maandag in Melbourne wel aan dat hij in 2007 op een toernooi in het Russische Sint-Petersburg onrechtstreeks benaderd werd om een wedstrijd te verliezen. ‘Het was via een tussenpersoon. Uiteraard hebben we meteen neen gezegd. De persoon die me probeerde te contacteren is zelfs nooit tot bij mij geraakt’, aldus Djokovic, die dit verhaal ook eerder al opgerakeld had. ‘Ik denk niet dat onze sport hierdoor in een negatief daglicht komt. Voor vervalsing of corruptie is er geen plaats in de tennissport, we proberen die zo zuiver mogelijk te houden.’ (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content