Kim Clijsters vier weken buiten strijd met heupblessure

© AFP

Kim Clijsters moet vier weken rusten na de spierscheuring die ze opliep in Miami.

Kim Clijsters (WTA 37) heeft tijdens haar derderondepartij op het WTA-tennistoernooi van het Amerikaanse Miami een kleine spierscheuring in de rechterheup opgelopen. Dat heeft haar management bevestigd. De Limburgse is vermoedelijk zo’n vier weken buiten strijd.

“In Genk is de diagnose die eerder in Miami gemaakt was bevestigd. Clijsters heeft vochtophoping ter hoogte van het rechterheupgewricht, wat wijst op een spierscheuring van een diepe heupspier”, klinkt het.

Clijsters kreeg last van de rechterheup op het einde van haar wedstrijdopwarming voor haar duel tegen Yanina Wickmayer (WTA 33), dat ze met 6-4 en 7-6 (7/5) verloor. Tijdens de wedstrijd verergerde de pijn waardoor bewegen steeds moeilijker werd.

Onderzoeken in Miami en in Genk wijzen op een spierscheuring. De blessure vergt in de eerste fase rust, waarna stelselmatig de belasting opgevoerd zal worden.

Het volgende toernooi waar Clijsters oorspronkelijk in actie zou komen, was het graveltoernooi van Madrid, dat op 4 mei van start gaat. De huidige prognose is dat de achtvoudige Sportvouw van het Jaar zo’n vier weken zal moeten herstellen. Eens ze volgende week terug in België is, zal ze nog enkele bijkomende testen ondergaan. Voorlopig zou haar aantreden in Madrid haalbaar moeten zijn.

De 28-jarige Clijsters is aan haar laatste tennisseizoen uit haar carrière bezig. Dit jaar werd ze nog niet gespaard van het nodige blessureleed. In januari liep ze al een heupblessure op tijdens het toernooi van Brisbane en enkele weken later hield een enkelblessure haar langere tijd van de tenniscourts. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content