Kim Clijsters genomineerd voor Tennis Hall of Fame

© BELGA

Kim Clijsters is genomineerd voor de Tennis Hall of Fame. Er zal volgend jaar over haar opname gestemd worden.

Dat maakte de Tennis Hall of Fame bekend.

Om in de Hall of Fame te komen moet men vijf jaar gestopt zijn met tennissen en een indrukwekkende internationale carrière hebben gehad, “die gekenmerkt werd door integriteit, karakter en fair play”.

De 33-jarige Kim Clijsters zette eind 2012 een punt achter haar carrière. Ze heeft 41 WTA-titels op haar palmares, met daarbij vier Grand Slams. In 2011 won ze het Australian Open, in 2005, 2009 en 2010 het US Open. Op Roland-Garros was ze twee keer runner-up, op Wimbledon twee keer halvefinaliste. Twintig weken lang was ze nummer een van de wereld. Ze is een van zes vrouwen die de ranglijsten zowel in enkel- als dubbelspel hebben aangevoerd. Er is weinig twijfel dat de leden van de Hall, specialisten en mediafiguren, die stemrecht hebben, tijdens de stemming Clijsters’ opname zullen bekrachtigen.

Henin

Naast Clijsters krijgt ook de 34-jarige Amerikaan Andy Roddick in 2017 zijn plaats in de Hall of Fame. De winnaar van het US Open van 2003 beëindigde zijn tennisloopbaan net als Clijsters in 2012.

In juli van dit jaar werd Justine Henin als eerste Belg in de geschiedenis in Newport (Rhode Island) officieel opgenomen in de prestigieuze Hall of Fame van het tennis.

De Hall werd in 1954 opgericht en sindsdien zijn 243 leden opgenomen.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content