Goffin haalt in stijl set binnen tegen Federer

© AFP

De 21-jarige Luikenaar David Goffin neemt in stijl en met een gewonnen set tegen Roger Federer afscheid van Roland Garros.

David Goffin (ATP 109) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van Roland Garros. De Zwitserse nummer drie van de wereld Roger Federer was zoals verwacht een maatje te groot, maar moest wel de eerste set prijsgeven: 5-7, 7-5, 6-2 en 6-4.

Goffin begon sterk aan de partij. De 21-jarige Luikenaar was niet onder de indruk en verzilverde op de opslag van Federer zijn tweede setpunt, goed voor 5-7. De tweede set kende een gelijkaardig verloop, alleen was het nu de Zwitser die met zijn eerste break van de match en 7-5 de bordjes opnieuw in evenwicht bracht.

Vanaf de derde set toonde Goffin steeds meer tekenen van vermoeidheid. Na twee verzilverde breaks kon Federer uitserveren tot 6-2. Helemaal plooien deed Goffin ook niet in de vierde set, maar Federer kon set en match toch vrij makkelijk binnenhalen.

De 30-jarige Federer, die voor de 32e keer op rij de kwartfinales haalt van een grandslamtoernooi, speelt in de volgende ronde tegen de Argentijn Juan Martin Del Potro of de Tsjech Tomas Berdych.

Goffin mag hoe dan ook terugblikken op een prachtig toernooi. Als lucky loser kwam hij op de hoofdtabel van zijn eerste Grand Slam en schakelde in de eerste ronde meteen 23e reekshoofd Stepanek uit. In de tweede ronde moest de Franse veteraan Arnaud Clément voor de bijl, en in de derde ronde had de Pool Lukasz Kubot geen verhaal tegen onze landgenoot.

Mogelijk mag Goffin dankzij zijn achtste finale ook naar de Spelen in Londen. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content