Geen Masters voor David Goffin na uitschakeling in Parijs

© Reuters

David Goffin is uitgeschakeld in de achtste finale van het toernooi van Parijs-Bercy. De Kroaat Marin Cilic klopte hem in twee sets. Daardoor mist Goffin de Masters, het officieuze wereldkampioenschap.

Goffin (ATP 12) moest in Parijs het toernooi winnen of de finale halen, tenzij hij die finale zou verliezen van Tomas Berdych (ATP 11), Jo-Wilfried Tsonga (ATP 13) of Roberto Bautista Agut (ATP 15). Dat is niet gelukt.

In zijn achtste finale verloor Goffin meteen zijn opslag tegen Cilic (ATP 10). Hij probeerde nog terug te komen, maar moest toch de eerste set met 6-3 aan de Kroaat laten. In de tweede set hield Goffin gelijke tred en brak hij zelfs door de opslag van Cilic, maar hij liet een setbal liggen en moest in een spannende tiebreak de duimen leggen voor zin tegenstander, die wel naar de Masters mag.

Voor Cilic was het nog maar zijn eerste overwinning tegen Goffin. In de drie voorgaande duels tussen beide tennissers, allemaal dit jaar gespeeld, bleek Goffin in Tokio, Indian Wells en voor de Davis Cup in Luik telkens de sterkste. Cilic mag in de kwartfinale aan de bak tegen de winnaar van het duel tussen het nummer 1 van de wereld Novak Djokovic en de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 18).

De Masters vinden plaats van 13 tot 20 november in Londen. (BELGA/JVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content