Elise Mertens en David Goffin naar volgende ronde US Open

© belga

David Goffin (ATP 10) heeft zich woensdag geplaatst voor de derde ronde op de USOpen. Titelverdedigsters Elise Mertens en de Wit-Russische Aryna Sabalenka hebben zich makkelijk geplaatst voor de tweede ronde van het vrouwen dubbelspel.

David Goffin (ATP 10) heeft zich woensdag geplaatst voor de derde ronde op de US Open. De Luikenaar, het zevende reekshoofd in New York, versloeg de Zuid-Afrikaan Lloyd George Harris (ATP 95) na twee uur en 57 minuten tennis in vier sets (7-6 (8/6), 4-6, 6-1 en 6-4).

Goffin treft in de derde ronde de Serviër Filip Krajinovic (ATP 26), die in drie sets (6-4, 6-1 en 6-3) de maat nam van de Amerikaan Marcos Giron (ATP 96).

De 29-jarige Goffin neemt voor de negende keer deel aan het grandslamtoernooi op Flushing Meadows. De voorbije drie jaar stootte hij telkens door tot de vierde ronde. Eerder woensdag verloor Kirsten Flipkens (WTA 72) haar tweede ronde in drie sets van de Amerikaanse Jessica Pegula (WTA 63).

Sander Gille en Joran Vliegen zorgden in het mannen dubbelspel voor een stunt door de Pool Lukasz Kubot en de Braziliaan Marcelo Melo in twee sets uit het toernooi te kieperen.

In het vrouwen dubbelspel haalden titelverdedigsters Elise Mertens en de Wit-Russische Aryna Sabalenka eenvoudig de tweede ronde.

Sander Gille en Joran Vliegen zorgden eerder op de dag in het dubbelspel voor een stunt door de Pool Lukasz Kubot en de Braziliaan Marcelo Melo, samen het tweede reekshoofd, in twee sets uit het toernooi te kieperen.

Partner Content