Djokovic stelt grootste team in tennisgeschiedenis voor

© AFP
Chris Tetaert Vaste medewerker Sport/Voetbalmagazine

Acht coaches/begeleiders, een vrouw, twee kinderen én twee honden: Novak Djokovic heeft het grootste team uit de tennisgeschiedenis.

In november tuimelde Novak Djokovic (30) voor het eerst in tien jaar uit de top tien, nadat hij sinds Wimbledon met een elleboogblessure aan de kant stond. Maar de Serviër lijkt ambitieuzer dan ooit en stelde een indrukwekkend team samen ‘om in 2018 terug te slaan’.

Andre Agassi blijft aan boord, al wil de Amerikaan alleen naar de grote toernooien mee reizen, de Kroatische coach Mario Ancic (ex-nummer 7) zal wél op alle afspraken zijn. De nummer twee wordt Radek Stepanek, ooit nummer acht van de wereld en een van zijn beste vrienden. De 39-jarige Tsjech zette in november een punt achter zijn carrière en ging meteen aan de slag met The Joker, die hij met zijn ervaring in het dubbelspel vooral beter aan het net moet laten spelen, iets waar Boris Becker amper in slaagde.

Op de Australian Open maakt strategistCraig O’Shannessy zijn debuut. De Australiër was de voorbije jaren tactisch expert op de grandslamtoernooien en voor The New York Times, waarin hij wedstrijden tactisch fileerde.

De controversiële Spaanse goeroe Pepe Imaz, die in Marbella een tennisschool onder het credo Love and Peace leidt, blijft lid van het team. Imaz werkte in het verleden nog samen met Marko Djokovic, broer en straks opnieuw sparringpartner, die hij in 2013 uit een depressie hielp. ‘Meditatie en lange knuffels doen wonderen voor je mentale gezondheid’, verdedigde Nole de samenwerking.

Jelena Ristic – moeder van zijn twee kinderen (Stefan en Tara) en directeur van de ND Foundation – ontfermt zich over zijn leven naast de courts, Ulises Badio is sinds oktober de vaste fysiotherapeut, aan de zijde van fitnesscoach Marco Panichi moet Djokovic opnieuw de fitste speler van het circuit worden.

De eerste grote test staat in Qatar (1-8 januari) op het programma, waarin Djokovic op nog twee bijzonder teamleden kan rekenen: Tesla en Pierre, zijn twee … poedels. Detail: Pierre heeft een eigen Twitteraccount en eet, net als zijn baasje, glutenvrij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content