Davis Cup: David Goffin grijpt laatste kans voor de Belgen met zege tegen Otte

© Belga

Op de Davis Cup Finals heeft David Goffin (ATP 62) België vrijdag in het tweede duel van de tweede groepsmatch tegen Duitsland een eerste punt bezorgd. De 31-jarige Luikenaar versloeg Oscar Otte (ATP 52) na twee uur en negen minuten tennis in drie sets (3-6, 7-6 (9/7) en 6-3). Het is voor België de eerste zege in Hamburg. De tussenstand tussen België en Duitsland is 1-1.

Goffin toonde karakter en overleefde twee matchpunten in de tiebreak van de tweede set. In de derde set trok hij het laken naar zich toe. Zijn tweede matchbal was de goede. Eerder op de dag verloor Zizou Bergs (ATP 134) met 6-4 en 7-6 (11/9) van Jan-Lennard Struff (ATP 132). 

De beslissende afsluitende dubbelmatch is voor Joran Vliegen (ATP 90 dubbel) en Sander Gillé (ATP 78 dubbel). Zij ontmoeten het Duitse topduo Kevin Krawietz (ATP 29 dubbel) en Tim Puetz (ATP 8 dubbel). Dinsdag verloren de Belgen hun eerste groepsmatch met droge 3-0 cijfers van Australië. Zaterdag spelen ze nog tegen Frankrijk.

Aan de eindfase van de Davis Cup nemen 16 teams deel. De groepswedstrijden zijn van dinsdag tot en met zondag voorzien in Hamburg, Glasgow, Bologna en Valencia. De eerste twee van elke poule strijden van 22 tot 27 november in Malaga om de eindzege.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content