David Goffin is ontgoocheld: “Hier zat meer in”

© BELGA

David Goffin (ATP-13) is er donderdag op Roland-Garros niet in geslaagd om voor de eerste keer in zijn carrière door te stoten naar de halve finales van een grandslamtoernooi. “Ik ben ontgoocheld.”

De 25-jarige Luikenaar kende een knap parkoers in Parijs, maar moest in de kwartfinales zijn meerdere erkennen in de krachtige slagen van zijn goede vriend, de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP-12). Op het Court Suzanne-Lenglen verloor hij in vier sets met 4-6, 7-6 (9/7), 6-4 en 6-1. “Ik ben ontgoocheld want ik had de kansen om door te stoten. Het is jammer. In Australië won ik van hem, maar vandaag was hij de gelukkige”, vertelde een teleurgestelde Goffin.

David Goffin had nochtans alles in eigen handen om zijn mooie avontuur in de schaduw van de Parijse Eiffeltoren verder zetten en zichzelf te trakteren op een prestigeduel tegen ’s werelds nummer een Novak Djokovic. In een wedstrijd waar de mentale veerkracht even belangrijk was als het geleverde spel, kreeg Goffin bij 5-3 in de tweede set een uitgelezen kans om op zijn eigen opslag twee sets tegen nul voor te komen. Dat deed hij niet en ook in de tiebreak liet hij een setpunt onbenut, waarna de Oostenrijker Dominic Thiem het aantal gewonnen sets weer in evenwicht bracht

“Ik heb geen kristallen bol, maar de match had er ongetwijfeld anders uitgezien als ik de tweede set gewonnen had”, vertelt Goffin. “Ik denk dat ik gedurende een groot gedeelte van de wedstrijd beter speelde dan hem, tot het einde van de derde set. Maar hij gaf niet op, hij bleef maar vechten om terug te komen en begon beter en beter te spelen. Ondanks de regen en het zware terrein, slaagde hij erin om de ballen heel hard te blijven slaan. Ik slaagde er niet meer in om hem pijn te doen, onder andere door de natte ballen. Hij was agressiever en hij zocht steeds succesvol de lijnen op. Chapeau! Hij verdient zijn plaats in de halve finales.”

Op de wereldranglijst klimt Goffin maandag naar de elfde stek op. “Dat wist ik niet eens”, vertelt Goffin. “Het is ook niet zo belangrijk, het is maar een cijfer. Wat ik onthou is dat ik hier voor het eerst een kwartfinale van een Grand Slam speelde. Ik ga nu proberen al het goede mee te nemen naar Wimbledon. Ik wil vooruitgang blijven boeken en nog meer wedstrijden winnen.” (Belga/NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content