David Goffin houdt België in Wereldgroep

© Belga Image

België heeft zich in de barrages tegen Oekraïne verzekerd van het behoud in de Wereldgroep van de Davis Cup. In de vierde wedstrijd in de Estse hoofdstad Tallinn haalde David Goffin het in drie sets van de Oekraïner Sergiy Stakhovsky, waardoor België met nog slechts één wedstrijd voor de boeg op een onoverbrugbare 3-1 voorsprong kwam.

Na het dubbelspel van zaterdag leidde België al met 2-1 en dus was een zege van Goffin in het Tere Tennis Centre voldoende om het behoud veilig te stellen. De Luikenaar moest dan wel winnen van Stakhovsky, die vrijdag te sterk bleek voor Steve Darcis.

Goffin heeft echter al enkele weken een uitstekende vorm te pakken en etaleerde die ook tegen de Oekraïner. Stakhovksy bleek kansloos tegen Goffin, die zijn tegenstander in drie sets slechts zes games gunde, goed voor een 6-3, 6-1 en 6-2 zege na 1 uur en 44 minuten.

Na de twee enkelspelen van vrijdag was de stand 1-1. Darcis (ATP 362) verloor de openingswedstrijd met 3-1 van Stakhovsky, maar Goffin bracht België op gelijke hoogte dankzij een 3-0 (7-6 (7/1), 6-3 en 6-1) zege tegen Illya Marchenko (ATP 148) in de tweede wedstrijd. In het dubbelspel haalden Ruben Bemelmans en Olivier Rochus het zaterdag in vijf sets van Sergiy Stakhovsky en Sergei Bubka. De setstanden waren 6-2, 6-3, 2-6, 3-6 en 6-2.

Oekraïne moest wegens de onveilige situatie in het land op zoek naar neutraal terrein. Vandaar werd het duel in Tallinn afgewerkt. België won de twee eerdere onderlinge confrontaties (2006 en 2009) met Oekraïne.

Dankzij de zege speelt België ook volgend jaar in de Wereldgroep van de Davis Cup. België was veroordeeld tot het spelen van barrages na verlies tegen Kazachstan in de eerste ronde van de Wereldgroep I. Oekraïne komt uit in groep I van zijn zone (voor België de Europees-Afrikaanse zone). (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content