België met perfect rapport voorbij Moldavië in ATP Cup

© Belga Image

David Goffin, Steve Darcis en het dubbelduo Sander Gillé en Joran Vliegen hebben Moldavië met een 3-0 naar huis gestuurd in de ATP Cup.

België heeft zijn eerste groepswedstrijd op de ATP Cup in Sydney tegen Moldavië met 3-0 gewonnen. Sander Gillé en Joran Vliegen versloegen vrijdag in het afsluitende dubbelspel Radu Albot en Alexander Cozbinov. Het werd 6-7 (5/7), 7-6 (4/7) en 11/9 na 2 uur en 23 minuten.

Eerder op de dag had Steve Darcis (ATP 157) in het eerste enkelspel op het Australische hardcourt Alexander Cozbinov (ATP 818) verslagen met 6-4, 6-7 (4/7) en 7-5. Aansluitend was David Goffin (ATP 11) met 6-4 en 6-1 te sterk voor Radu Albot (ATP 46). Voor het duel tussen Darcis en Cozbinov was er even opschudding omdat de organisatie het verkeerde volkslied had afgespeeld. In plaats van de Moldavische klonk de Roemeense hymne door de speakers. De ATP diende daarvoor zijn excuses aan bij de Moldavische delegatie.

Zondag speelt België in zijn tweede match van groep C tegen Groot-Brittannië. Dinsdag volgt een treffen met Bulgarije. Die twee landen ontmoeten elkaar vandaag/vrijdag. De zes groepswinnaars en twee beste tweedes plaatsen zich voor de knock-outfase.

De ATP Cup is een gloednieuw landentoernooi met een prijzenpot van 15 miljoen dollar. Naast Sydney zijn ook Brisbane en Perth speelsteden. In principe treden per land de twee best geklasseerde spelers aan. Van de toppers ontbreekt alleen de Zwitser Roger Federer. De finale wordt op 12 januari gespeeld, een week voor de start van de Australian Open.

Partner Content