An-Sophie Mestach draagt Belgische vlag op eerste Jeugdspelen

© Belga

De allereerste Olympische Jeugdspelen starten zaterdag in Singapore. België vaardigt 52 atleten af.

De 16-jarige tennisbelofte An-Sophie Mestach mag de Belgische vlag dragen op de openingsceremonie van de allereerste Olympische Jeugdspelen, die zaterdag in Singapore starten. Dat is donderdag bekendgemaakt.

“Onze keuze viel op Mestach omwille van haar uitstekende resultaten tijdens het Europees Jeugd en Olympisch Festival (EJOF) van 2009,” verduidelijkt delegatieleider Gert Van Looy.

Mestach pakte toen zowel in het enkel- als het dubbelspel goud.

Mestach staat momenteel negende op de ITF-juniorenranking en is het nummer 629 op de WTA-ranglijst. Ze wordt als een van de grote beloften van het Belgische tennis beschouwd.

52 Belgen

De Olympische Jeugdspelen (14 tot 20 augustus) zijn gereserveerd voor atleten tussen 14 en 18 jaar en zullen om de vier jaar gehouden worden, net zoals de echte Spelen.

België vaardigt 52 atleten af, die uitkomen in 16 verschillende disciplines.

“Het is de eerste keer dat dit evenement plaatsvindt, je weet dus niet waar wij als land op mogen mikken,” zegt Van Looy in Knack. “We willen dat onze jonge atleten er hun beste jaarprestatie leveren, dan zijn we tevreden.”

Goud

Op basis van vroegere prestaties mag, naast Mestach, ook veel verwacht worden van polsstokspringer Arnaud Art en de judoka’s Lola Mansour en Toma Nikiforov: allemaal wonnen ze net als Mestach goud op het laatste EJOF.

Ook voor de damesploeg volleybal en de herenploeg hockey zit een stunt er zeker in. Beide zijn Europees kampioen in hun discipline.

(KVDA/JVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content