Alisa Klejbanova vecht terug na kanker

© IMAGEGLOBE

Twee jaar nadat bij haar lymfeklierkanker werd vastgesteld, hoopt de Russische tennisster haar rentree te maken in het WTA-circuit.

Twee jaar nadat bij haar lymfeklierkanker werd vastgesteld, hoopt de Russische tennisster haar rentree te maken in het WTA-circuit.

Pas 21 was de Russische, lid van de top 20 van de wereld, met twee WTA-titels op haar conto, toen haar wereld instortte. De voortdurende vermoeidheid en griepsymptomen die Alisa Klejbanova in 2011 voelde, bleken voort te komen uit een bikkelharde realiteit: lymfeklierkanker.

Nu, 24 maanden later, wil ze haar plaats op het circuit terug innemen. “Ik zou graag in het midden van dit seizoen opnieuw mijn intrede maken”, stelt Klejbanova. “Ik weet niet of ik nog twee, drie of vier maanden ga nodig hebben, maar ik zou graag opnieuw competitie spelen voor de zomer.”

De Russische met de onorthodoxe tennisstijl heeft een overdosis wilskracht. “Ik ben al heel mijn leven een vechter. Ik ben er zeker van dat ik het nog eens kan doen. Je moet gewoon hard werken, je tijd nemen en geduldig zijn.”

Vorig jaar in Miami waagde Klejbanova zich al eens aan een rentree, maar die was een kort leven beschoren. “”Ik stond toen te popelen om terug te keren en ze gaven me een wildcard.” Vandaag is ze de nummer 548 van de wereld. “Ik heb het gevoel dat ik mezelf een beetje meer moet testen vooraleer ik weer aan een groot toernooi meedoe”, weet Klejbanova. “Er is te veel gebeurd sinds ik out was. Als ik een beetje een voorbeeld kan zijn voor bepaalde zaken, zou ik daar heel gelukkig mee zijn.” (FDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content