Sven Nys wil doorgaan met veldrijden tot in 2016

© Belga

Sven Nys denkt nog lang niet aan stoppen. Hij zou pas in 2016 zijn carrière in het veldrijden willen beëindigen.

De 37-jarige Sven Nys is van plan om pas in 2016 een punt achter zijn carrière in het veldrijden te zetten. Dat maakte de wereldkampioen in Brussel op een persconferentie van zijn nieuwe team Crelan-AA Drink bekend.

In februari van dit jaar verklaarde hij nog dat hij zeker zou voortdoen tot maart 2015, met optie voor een extra jaar tot 2016. ‘Het is een bijzonder fijn vooruitzicht om met deze ploeg aan het laatste luik van mijn sportieve carrière te beginnen’, aldus Nys.

‘Alles zit hier goed: sterke partners, schitterend materiaal, de ideale entourage, een compact team en hopelijk ook snel een heleboel andere leden. Dit motiveert me nog meer om tot mijn allerlaatste dag op de fiets het onderste uit de kan te halen.’

Nys en Vanthourenhout

Nys zal samen met Sven Vanthourenhout aantreden voor Crelan-AA Drink. De formatie wil de band met de fans en volgers in de toekomst heel concreet versterken. ‘De liefhebbers kunnen immers gratis aansluiten bij de ploeg en doorheen het seizoen tal van voordelen genieten’, zo klinkt het. ‘Er lopen permanent wedstrijden met prijzenpakketten van de ploeg en de partners, leden krijgen korting op de teamkledij, er worden clinics georganiseerd voor kinderen en jongeren die lid zijn.’ (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content