Sven Nys heeft olympisch ticket voor Londen beet

© AFP

Sven Nys kaapte op het EK mountainbike in Moskou de 10de plaats weg. Een uitstekende prestatie die recht geeft op een olympisch ticket voor Londen.

Sven Nys heeft zich met een tiende plaats op het EK mountainbike in het Russische Moskou verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen. Voor kwalificatie voor Londen eiste het BOIC een plaats in de top twaalf.

Nys startte als 25e en kon meteen opschuiven naar de zesde plaats. Na een bandenwissel halfweg op het slijkerige parcours zakte hij terug naar de elfde plaats, maar de Belgische kampioen veldrijden begon als negende aan de vijfde van in totaal zes rondes. Na een val in de slotronde moest hij nog één plaats prijsgeven, maar de voorsprong op het nummer dertien bleef ruim voldoende om zich te verzekeren van een ticket voor Londen.

‘Nys goes London’Nys, die volgende week 36 wordt, plaatst zich zo voor de tweede keer op rij voor de Zomerspelen. De Vlaams-Brabander werd vier jaar geleden in Peking negende. Kevin Van Hoovels verzekerde zich eerder al van startrecht in Londen.

De Europese titel in Moskou was vrij verrassend voor de Duitser Moritz Milatz. In een sprint met twee was hij nipt sneller dan de Spanjaard Sergio Mantecon Gutierrez, de Zwitser Ralph Näf pakte het brons. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content