Sprinter Tyson Gay een jaar geschorst voor doping

© Reuters

Het Amerikaans Antidopingagentschap USADA schorst spurtbom Tyson Gay voor een jaar. Gay testte positief op anabole steroïden.

Sinds de bekendmaking van zijn positieve test in juni 2013 trad de 31-jarige Gay, tweevoudig wereldkampioen op de 100 meter, niet meer in competitie aan en verleende hij zijn medewerking aan het USADA, die bij de sanctionering hiermee rekening hield.

Strafvermindering

“Hij werd verschillende keren geïnterviewd en stelde al de producten die hij heeft gebruikt ter beschikking van het USADA”, zo klinkt het.

“Gay heeft de sanctie aanvaard, die op 23 juni 2013 ingaat, de dag dat zijn test was afgenomen op de USA Outdoor Track and Field Championships”, aldus het USADA. “Door substantiële medewerking te verlenen aan het USADA kwam Gay in aanmerking voor een vermindering van drie vierde van de normaal geldende tweejarige sanctie die voorzien wordt door de Wereldantidopingcode.”

Zilver kwijt

De sanctie houdt verder ook in dat de atleet al zijn uitslagen sinds 15 juli 2012 geannuleerd ziet, waaronder zijn deelname aan de Olympische Spelen in Londen. Gay heeft al zijn zilveren medaille die hij in Londen won op de 4x100m teruggegeven. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content