Sanne Cant na derde Europese titel veldrijden: ‘Zege doet veel deugd’

© Jelle Vermeersch

In een sprint met de Nederlandse Lucinda Brand toonde Sanne Cant zich vandaag duidelijk de sterkste op het EK veldrijden in het Tsjechische Tabor.

De wereldkampioene pakte zo haar derde Europese titel. Cant glunderde op het podium in haar wit-blauwe trui, maar dat shirt zal de eerstkomende weken zeker niet te zien zijn. De regenboogtrui primeert nu eenmaal.

‘Het is de laatste tijd niet zo simpel geweest om te winnen. Daarom ook doet deze overwinning zoveel deugd’, zei Cant. ‘Ik moest afgelopen woensdag nog noodgedwongen forfait geven voor de Koppenbergcross wegens ziekte. Ik was blij dat ik toch wat kon trainen naar dit kampioenschap toe. Ik denk dat ik de beste was in de koers en als je het dan kan afmaken in de sprint, is dat eens zo leuk. Ik ben nu wereldkampioene, Belgisch kampioene en vanaf vandaag ook Europees kampioene. Meer kan je toch niet wensen als veldrijdster?’

Bij de beloftes moest Laura Verdonschot in de sprint haar meerdere erkennen in de Italiaanse Chiara Teocchi, die naar het goud snelde. ‘Ik kom van heel ver en dit was een uitgesproken gelegenheid om het één en ander recht te zetten’, verklaarde Verdonschot. ‘Het is vervelend om zo te verliezen. Eigenlijk weet ik niet of ik blij of teleurgesteld moet zijn, maar als je zo nipt verliest mag je toch tevreden zijn met die tweede plaats. Er komen nog tal van crossen aan dit seizoen. En er is natuurlijk ook nog het wereldkampioenschap in het Nederlandse Valkenburg. Daar kan ik opnieuw een gooi doen naar een knappe trui’, lachte Verdonschot.

Partner Content