Roland Garros: finale vrouwen

© IMAGEGLOBE

Zaterdag 9 juni – Canvas – 15u

Vorig jaar was de finale bij de vrouwen ietwat een anticlimax met een duel tussen de outsiders Li Na en Francesca Schiavone -de Chinese pakte uiteindelijk haar eerste Grand Slamzege. Dit jaar staat er op het Court Philippe Chatrier alvast één grande dame van de WTA: Maria Sharapova. De Russische schone verkeert in uitstekende vorm, door het behalen van de finale ziet ze zich bovendien verzekert van (opnieuw) de nummer 1 positie op de wereldranglijst. Dat was alweer geleden van 8 juni 2008.

Deze finale in Parijs moet Sharapova op alle vlakken bijzonder deugd doen, nog geen jaar geleden mede door een schouderblessure op de wereldranglijst teruggevallen tot de 126ste plaats. Bovendien, als ze zaterdag wint, voltooit Sharapova een Grand Slam: de Australian Open, de US Open en Wimbledon had ze al gewonnen, enkel Roland Garros was nog een lege vlek op haar palmares.

Dan moet de Russische gazelle wel voorbij de Italiaanse Sara Errani. Als 21ste reekshoofd aan de Franse Open begonnen, maar dankzij een stuntzege tegen Samantha Stosur dus wel voor het eerst in haar carrière finalist op een Grand Slamtoernooi. Errani (25), net als Sharapova een product uit de befaamde tennisacademie van Nick Bolletieri, heeft een verklaring voor haar plotse progressie: sinds dit jaar speelt ze met een racket met langer handvat. Errani -1m64- is namelijk niet van de grootste en kwam telkens net die armlengte te kort. Dat euvel werd opgelost en sindsdien gaat het met haar prestaties de goede kant uit. Benieuwd of de grotere racket het ook van de grotere Sharapova -1m88- kan halen.

Commentaar van Inge Van Meensel en Els Callens.

(MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content