Rode Duivels: belangrijke data om naar uit te kijken

© Belga
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Online coördinator Trends

De Rode Duivels hebben zich verzekerd van een plaats op het wereldkampioenschap voetbal van volgend jaar in Brazilië. Wat staat er de komende maanden op het programma?

Binnen een kleine acht weken kennen de Rode Duivels hun drie opponenten in de groepsfase van het WK. Op vrijdag 6 december vindt in Salvador de Bahia immers de officiële WK-loting plaats. De kans is groot dat de Belgen bij de loting reekshoofd zijn.

Vóór die loting spelen de Rode Duivels in het Koning Boudewijnstadion nog twee oefeninterlands, tegen het Colombia van AS Monacospits Radamel Falcao op vrijdag 15 november en tegen het Japan van Standardkeeper Eiji Kawashima op dinsdag 19 november. Het verdere programma (met eventuele stages) tussen de loting en de Wereldbeker is nog niet officieel bekend.

De eindronde van het wereldkampioenschap zelf vindt plaats van 12 juni tot en met 13 juli in Brazilië. In de eerste van drie verkoopsfases van tickets voor het WK, die donderdag werd afgesloten, waren er al meer dan 6 miljoen aanvragen. De tweede fase van de ticketverkoop loopt van 5 tot 28 november. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content