Positief geteste Van Snick krijgt schorsing van twee jaar

© Belga

De Internationale judofederatie (IJF) heeft Charline Van Snick een schorsing van twee jaar opgelegd. De 23-jarige Luikse wordt gestraft voor een positieve antidopingcontrole.

Charline Van Snick testte op 26 augustus positief op cocaïne tijdens het wereldkampioenschap in Rio de Janeiro, waar ze brons veroverde in de klasse tot 48 kilogram.

Begin oktober werd ze op de hoogte gebracht van de positieve controle. Op 19 november werd de tegenexpertise in het labo van het Canadese Montréal uitgevoerd.

Van Snick ontkende verboden producten te hebben gebruikt en ging op 14 december in het gezelschap van advocaat Maître Flagothier haar zaak bepleiten op de zetel van de IJF in Boedapest, maar de IJF kende geen genade en legde de maximale sanctie op.

“Deze straf is absurd en buiten proportie”, reageerde een geschokte Van Snick bij de RTBF. “De capillaire analyse (door KUL-professor Tytgat, red.) heeft duidelijk aangetoond dat ik het slachtoffer ben geworden van een onvrijwillige blootstelling. Maar ik ga vechten tot het einde en trek naar het TAS om deze schorsing te minimaliseren”, schreef ze ook nog op haar Facebook-pagina. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content