Poetin en Saudische kroonprins tijdens WK-opener zijn hit op Twitter

© Belga Image
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Online coördinator Trends

De meest memorabele momenten van de WK-openingsmatch tussen gastland Rusland en Saudi-Arabië speelden zich, ondanks een 5-0-uitslag, wellicht op de hoofdtribune af.

Daar werd FIFA-baas Gianni Infantino geflankeerd door de Russische president Vladimir Poetin en de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman. Vanuit geopolitiek oogpunt een interessant kransje: beide wereldleiders sloten de voorbije maanden belangrijke energie- en wapendeals, maar staan tegelijkertijd lijnrecht tegenover elkaar in onder andere het conflict in Syrië, waar Riyadh de rebellen steunt en Moskou, net als Iran, het regime van Bashar al-Assad steunt.

De wedstrijd, die nochtans weinig hoogstaand was, draaide uit op een zware 5-0-overwinning voor Rusland, en dat zorgde voor enkele markante taferelen in de tribune. Zo haalde Poetin na het openingsdoelpunt van Yury Gazinsky in de twaalfde minuut even de schouders op alvorens hij de hand schudde van de Saudische kroonprins. Na de vijfde treffer leek de sfeer al wat bedrukter: Poetin opende zijn handen alsof hij leek te zeggen: ‘dit had ik ook niet verwacht’, terwijl Mohammed bin Salman geen vin verroerde.

Een en ander is natuurlijk gefundenes fressen voor Twitteraars om zich aan te verwarmen. Een bloemlezing:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content