‘Philippe Gilbert had tijd nodig om zijn plaats te vinden’

© IMAGEGLOBE

Volgens Christian Gilbert liggen aanpassingsproblemen aan de basis van de mislukte seizoenstart van zijn broer Philippe. Zo verklaart hij in Sport/Voetbalmagazine.

Hij is nog niet de kannibaal van 2011, maar aan de vooravond van zijn Waalse klassiekers lijkt Philippe Gilbert zichzelf eindelijk teruggevonden te hebben. In de Amstel Gold Race, de wedstrijd die hij deze winter als zijn eerste lentedoel had aangestipt, spurtte de Ardennees voor het eerst dit jaar mee voor de bloemen.

Broer Christian, supporter en toeverlaat, hoopt dat daarmee alle speculaties de kop zijn ingedrukt over de mindere winter die Phil zou hebben doorgemaakt. “Philippe trainde in het tussenseizoen opnieuw hard”, verzekert hij. “Daar is hij nog altijd heel strikt in. En nee, hij was niet oververmoeid na zijn superjaar.”

Christian Gilbert weet waarom zijn jongere broer dit voorjaar zo lang op zich liet wachten. Het lag aan de aard van het beestje, beweert hij.

“Alles valt te herleiden tot een aanpassingsprobleem. Philippe heeft altijd tijd nodig om zijn plaats te vinden in een nieuwe omgeving. Hij was er nooit de man naar om van de ene ploeg naar de andere te verhuizen. Bij de jeugd niet en als prof niet. Toen hij na een eeuwigheid bij FDJ in 2009 overstapte naar Lotto, had hij ook een lange aanpassingsperiode nodig.”

Bij BMC wordt het voormalige nummer één van de wereld op en top professioneel begeleid, beklemtoont Christian. “Maar niettemin was alles nieuw voor hem. Zo duurde het tot Milaan-Sanremo voor hij zich goed voelde op zijn nieuwe fiets. Philippe moet iedereen goed kennen om honderd procent te kunnen functioneren. Zo is zijn karakter. Hij wil bij wijze van spreken dat de ploeg weet welk taartje hij het liefst eet op honderd kilometer van de finish.” (BVC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content