Ook Fanny Lecluyse naar huis gestuurd

Na baanwielrenner Gijs Van Hoecke werd eerder al zwemster Fanny Lecluyse naar huis gestuurd.

Delegatieleider Eddy De Smedt bevestigde aan Het Nieuwsblad dat Lecluyse naar huis is gestuurd, maar wil niet bevestigen noch ontkennen dat een nachtje stappen de reden daarvoor is.

Volgens twee bronnen van Het Nieuwsblad zou de 19-jarige zwemster om halfvier ’s ochtends onderkoeld en dronken zijn aangekomen in het olympisch dorp.

Lecluyse zelf ontkent dat ze dronken was en dat ze naar huis gestuurd is. “We mochten vertrekken, maar moesten niet. Ik ben níét naar huis gestuurd”, reageert ze.

Volgens Lecluyse was ze die avond met enkele atleten iets gaan drinken in het Belgium House, maar wilde ze vroeger dan de rest naar huis. “Ik had maar één glas wijn gedronken. Op het moment dat ik vertrok, reden er echter geen metro’s meer. Ik probeerde een taxi tegen te houden maar vond er geen”.

De West-Vlaamse zou dan twee uur hebben rondgedoold, tot ze uiteindelijk toch een taxi vond. Toen ze onderkoeld aankwam in het olympisch dorp werd ze onderzocht door de dokter, maar bleek verdere verzorging niet nodig.

“Ik heb de andere atleten achtergelaten, ben alleen vertrokken. Dat mocht niet en daarom was het BOIC kwaad”, geeft Lecluyse aan als haar enige fout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content