NFL Blitz 2012

Zoals wel vaker het geval is bij downloadbare spelletjes, is dit eerder een suikerzoet dessert dan een voedzame maaltijd.

Platform: PS3, Xbox 360

Eind jaren negentig kon het lichtvoetige NFL Blitz bij zowel publiek als critici op bijzonder veel bijval rekenen. In plaats van zo nauwkeurig mogelijk het Amerikaans voetbal te simuleren, maakten de ontwikkelaars er een karikaturaal overdreven schouwspel van, in de stijl van de humoristische NBA Jamreeks.

Sinds deze maand is de game opnieuw verkrijgbaar in een opgepoetste versie met hd-graphics. Meer dan dertig officiële NFL-teams en -stadions, verschillende online modi én de mogelijkheid tot het samenstellen van een droomteam door het (tegen betaling) verzamelen van spelerskaarten maken dit een aangenaam tijdverdrijf voor zowel fans als non-fans van Amerikaans voetbal.

Naast traditionele spelers ontmoet u op het veld ook geschifte personages zoals zombies, robots en Bigfoots. Maar, zoals wel vaker het geval is bij downloadbare spelletjes, is dit eerder een suikerzoet dessert dan een voedzame maaltijd. Voor American Footballpuristen wordt het hoofdgerecht pas deze zomer geserveerd, met Madden NFL 13.

Score: 7. (DD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content