NCAA Football 12

Een game die de sport een warm hart toedraagt.

Platform: PS3, Xbox 360

Van de collegevariant van American Football verscheen vorig jaar een schitterende videogame. De knappe grafische vormgeving is opnieuw een van de troeven van NCAA Football 12, maar in vergelijking met de editie van vorig jaar gaat uitgever Electronic Arts nog een stapje verder in het simuleren van een televisiewedstrijd.

Een energiek publiek, levendige maar na een tijdje repetitieve commentaren, randactiviteiten naast het veld, teammascottes, speciale animaties en tradities per team bij het scoren geven vaart en karakter aan het spel. Het nieuwe tacklesysteem voegt dan weer weinig tot niets toe aan de voor het overige gedeelte uiterst vloeiende besturing.

Op een nieuwe from zero to hero-modus na, waarin u uitgroeit van onbekende student tot legende, zijn er amper noemenswaardige toevoegingen of vernieuwingen te bespeuren.

Hierdoor voelt de game eerder aan als een summiere update van de versie van vorig jaar en niet zozeer als een volwaardige op zich staande nieuwe speltitel. Desalniettemin een game die de sport een warm hart toedraagt.

Score: 8 (DD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content