Mayweather-Pacquiao zorgden voor recordrecette: meer dan 500 miljoen dollar

© Reuters

De “bokskamp van de eeuw” tussen de Amerikaan Floyd Mayweather en de Filipijn Manny Pacquiao heeft alle financiële records gebroken. Betaalzenders HBO en Showtime deelden mee dat de televisie-uitzending alleen al in de Verenigde Staten 400 miljoen dollar (356,5 miljoen euro) opbracht.

4,4 miljoen Amerikanen betaalden net geen 100 dollar (89 euro) om de kamp live op tv te kunnen volgen, iets wat her en der ook met technische problemen gepaard ging.

Maar de globale opbrengst stemt de organisatoren meer dan tevreden.

Met de 4,4 miljoen pay-per-view-kijkers werd het vorige record vlot gebroken. In 2007 waren er 2,48 miljoen betalende kijkers voor een kamp tussen Mayweather en de Amerikaan Oscar De La Hoya. De hoogste opbrengst uit de pay-per-view voor een boksmatch was tot dusver 150 miljoen dollar (133,5 miljoen euro). Daar zorgde de kamp van Mayweather in 2013 tegen de Mexicaan Saul Alvarez voor.

Betalende toeschouwers

Bij de kamp op 2 mei in Las Vegas waren er 16.219 betalende toeschouwers in de MGM Grand Garden Arena. Dat bracht 71 miljoen dollar (63 miljoen euro) in het laatje, ook een nieuw record. Het vorige was 20 miljoen dollar (18 miljoen euro) voor de kamp tussen Mayweather en Alvarez, ook in de MGM Grand Garden Arena. Met ook nog de internationale tv-rechten, inkomsten uit sponsoring en merchandising zal de kamp, die op punten gewonnen werd door Mayweather en die door vele commentatoren als saai werd afgedaan, zeker meer dan 500 miljoen dollar (446 miljoen euro) opgebracht hebben. Het leeuwendeel daarvan gaat naar de boksers, met de hoogste gage voor winnaar Mayweather.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content