Luca Brecel nipt onderuit in kwartfinales UK Championship snooker

© Belga

Luca Brecel heeft zich in het Barbican Centre in York net niet kunnen plaatsen voor de halve finales van het UK Championship snooker.

De 17-jarige Limburger, het nummer 74 op de wereldranglijst, moest na een thriller zijn meerdere erkennen in ’s werelds nummer vier, de Engelsman Shaun Murphy. Murphy, de wereldkampioen van 2005 en toernooiwinnaar van 2008, haalde het met 6-5 (best of 11).

Youngster Brecel begon uitstekend aan zijn kwartfinale en won al snel het eerste frame. Murphy sloeg echter meteen terug en won frames twee en drie, het derde met een break van maar liefst 122. Brecel bracht de bordjes terug in evenwicht en kwam zelf ook op voorsprong (4-3), maar de partij bleef ongemeen spannend en ging van 4-4 naar 5-4 voor Brecel.

De Limburger had nog slechts één frame nodig om zich te verzekeren van een ticket voor de laatste vier maar slaagde daar uiteindelijk net niet in. In beide spannende frames had onze landgenoot uitstekende kansen om de wedstrijd winnend af te sluiten, maar uiteindelijk was het de 30-jarige Murphy die het met 6-5 haalde.

Bij de laatste vier treft Murphy Allister Carter, het nummer vijftien van de wereld. Die haalde het in zijn kwartfinale met 6-4 van zijn landgenoot Stuart Bingham, ’s werelds nummer elf. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content