Lionel Messi verschijnt voor rechter

© Reuters

De Argentijnse voetballer Lionel Messi kon rekenen op steun van zijn fans toen hij met zijn vader voor de rechter in Gava verscheen. De twee moeten uitleg geven over fiscale fraude waarvan ze worden verdacht.

De Argentijnse stervoetballer Lionel Messi en zijn vader zijn aangekomen bij de rechtbank in Gava, in de buurt van Barcelona. Vader en zoon Messi moeten er uitleg geven over de fiscale fraude waarvan ze verdacht worden. De viervoudige Wereldvoetballer van het Jaar werd er opgewacht door verschillende fans.

4 miljoen euro

In juni startte het parket van Barcelona een gerechtelijke procedure tegen Messi en zijn vader, Jorge Horacio. Beiden worden door de Spaanse fiscus verdacht van fiscale fraude tussen 2007 en 2009, goed voor een bedrag van ruim 4 miljoen euro. Het zou vooral gaan om inkomsten uit portretrechten. De rechten zouden versluisd zijn naar fictieve bedrijven in belastingparadijzen als Belize en Uruguay, met het doel geen belastingen af te dragen in Spanje.

In augustus stortten de Argentijnen de verschuldigde som op de rekening van de Spaanse fiscus. Eerder verklaarde vader Messi al dat de speler van FC Barcelona zich nooit met belastingzaken heeft ingelaten. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content