Lindsey Vonn moet kruis maken over Winterspelen

© Reuters

De Amerikaanse Lindsey Vonn, regerend olympisch kampioene op de afdaling, kan wegens een knieblessure niet deelnemen aan de Olympische Winterspelen in het Russische Sotsji.

De Amerikaanse skiester Lindsey Vonn, regerend olympisch kampioene op de afdaling, kan wegens een knieblessure niet deelnemen aan de Olympische Winterspelen in Sotsji.

‘Ik ben er kapot van dat ik niet mee kan doen in Sotsji. Ik heb er alles aan gedaan om klaar te zijn, maar het is helaas duidelijk geworden dat mijn knie het niet aankan’, schrijft de 29-jarige Amerikaanse op haar website. ‘Ik laat me opnieuw opereren zodat ik eind februari wel kan meedoen aan het wereldkampioenschap in het Amerikaanse Vail.’

Scheur

De viervoudige wereldbekerwinnares liep eind november tijdens een training een scheur op in de voorste kruisband van de rechterknie. De 29-jarige vriendin van golfer Tiger Woods crashte toen tijdens een afdaling op de Copper Mountain in het Amerikaanse Colorado.

Amper een week later stond Vonn, die in februari vorig jaar ook al de kruisbanden van de rechterknie had gescheurd, al opnieuw op de latten. Begin december vierde ze haar comeback in het Canadese Lake Louise, maar een veertigste plaats deed toen al vermoeden dat er nog heel wat werk aan de winkel was.

Vonn startte een race tegen de klok om topfit te geraken voor de Winterspelen, maar één maand voor de start van het vierjaarlijkse wintersportfeest moet het uithangbord van de Spelen definitief een kruis maken over het evenement.

De Winterspelen 2014 vinden plaats van 7 tot en met 23 februari in het Russische Sotchi. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content