Lewis Hamilton is niet tevreden over nieuwe Mercedes

© Belga Image
Chris Tetaert Vaste medewerker Sport/Voetbalmagazine

Lewis Hamilton domineert als nooit tevoren, maar de Brit voelt zich (nog) niet comfortabel in zijn nieuwe Mercedes.

Zes grands prix gereden en zes keer finishte een rijder van Mercedes op één: Lewis Hamilton, vijfvoudig wereldkampioen, tekende voor vier overwinningen, Valtteri Bottas was twee keer de snelste. Maar de Fin scoorde wel iets beter in de kwalificaties: drie keer op de pole (slechts één keer verzilverd), Hamilton was slechts twee keer de beste in de kwalificaties. Alleen in Bahrein, de tweede grand prix van het seizoen, kon Ferrari met Charles Leclerc – oppermachtig in de kwalificaties – even de schijn wekken dat het dit seizoen kon wedijveren met de Duitse Zilverpijlen. Tevergeefs.

De achterstand van Sebastian Vettel (82 punten) op het Mercedesduo bedraagt voor de start van de GP van Canada bijna 40 punten – Hamilton (137) en Bottas (120) – terwijl de Duitser angstvallig achterom moet kijken naar Max Verstappen (78, Red Bull). Leclerc (57) moet vrede nemen met de vijfde plaats, nadat de ploegleiding in Monaco andermaal blunderde en dacht dat zijn tijd in de eerste ronde voldoende zou zijn. De Jonge Monegask moest daardoor vanaf plaats 16 vertrekken.

En Lewis Hamilton had slecht nieuws voor de concurrentie. ‘We zullen beter worden naarmate het seizoen vordert’, klonk het na de GP van Monte Carlo, waar hij op versleten banden Verstappen van zich kon afhouden. ‘Dat was goed, maar ik heb daar op geen enkel moment het gevoel gehad dat ik alles uit de Mercedes heb gehaald. Het was, zeker wat mij betreft, een matige prestatie. Dat is dit seizoen niet nieuw. In alles zes grands prix heb ik moeilijke momenten gekend’, aldus de Brit.

In Canada, op 9 juni, pakt Mercedes voor het eerst uit met zijn geüpgradede motor. ‘Een eerste stap in de goede richting’, klonk het bij Hamilton, maar Mercedesbaas Toto Wolff vindt de Brit dit seizoen veel te streng voor zichzelf. ‘Lewis is nog altijd een rijder die zélf het verschil kan maken.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content