Lance Armstrong mag niet zwemmen

© Reuters

Lance Armstrong is levenslang geschorst, maar wil deelnemen aan wedstrijden van US Masters Swimming omdat die organisatie niet dezelfde dopingregels als het USADA hanteert.

Lance Armstrong wil komend weekend – 11 weken na zijn dopingbekentenis bij Oprah Winfrey – deelnemen aan een zwemevent in zijn thuisstad Austin, Texas. De Internationale Zwemfederatie FINA verbiedt hem dat.

De gevallen wielerheld is levenslang geschorst, maar kan in principe deelnemen omdat organisator US Masters Swimming niet dezelfde dopingregels als het USADA hanteert.
Armstrong heeft zich in de leeftijdgroep van 40- tot 44-jarigen ingeschreven heeft voor de 500, 1000 en 1650 yard.

In een persbericht meldt de FINA dat de federatie een brief heeft gestuurd naar de USMS met de uitdrukkelijke vraag om Armstrong niet aan de competitie in Austin te laten deelnemen. De FINA stelt dat de dopingcode door alle FINA-leden moet gerespecteerd worden.

Geschorst

Armstrong, die na zijn actieve wielercarrière ook al aan triatlons deelnam, werd door het Amerikaans antidopingagentschap USADA in augustus levenslang geschorst voor alle sportwedstrijden waar de wereldantidopingcode gehanteerd wordt. (DPA/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content