KV Mechelen: 5 vragen aan Johan Timmermans

© Belga

Frank Vercauteren mag zich op de 22e speeldag als nieuwe trainer van KV Mechelen bewijzen tegen zijn ex-club Anderlecht. Sport/Voetbalmagazine voelde de voorzitter van KV Mechelen aan de tand over de trainerswissel.

De vorige trainer, Harm van Veldhoven, sprak van een paniekreactie van de club toen KV hem vlak voor Nieuwjaar ontsloeg. Had hij een punt? Voorzitter Johan Timmermans: “Met onze sportieve cel hebben we dikwijls een aantal gevoeligheden aangekaart bij Harm. Daar is volgens ons onvoldoende rekening mee gehouden. Zo is er gepraat over de manier van trainen, die toch iets scherper mocht. Het ontslag van Harm was geen paniekreactie, maar het gevolg van een opeenstapeling van factoren.”

Bij de zoektocht naar een nieuwe trainer stelde u eerst expliciet dat Vercauteren niet op jullie lijstje stond. Is het niet vreemd dat KV Mechelen zijn pistes helemaal verlaat wanneer een trainer plots zelf solliciteert via een krantenartikel? “Frank stond niet op het lijstje met kandidaturen dat Fi Vanhoof (sportief directeur, nvdr) binnenkreeg. Enkele uren na het ontslag van Harm stond de naam Vercauteren wel al op mijn lijstje. Ik was van bij het begin een sterke voorstander, maar Fi had daar op dat moment een ander idee over. Zijn eerste keuze was Besnik Hasi (assistent-trainer van Anderlecht, nvdr). Maar die wilde Anderlecht dan niet laten gaan. Omdat Frank de deur zelf openliet, zei ik tegen Fi dat we absoluut met hem moesten praten. Af en toe spelen de media ook hun rol. Als wij daar dan voordeel uit kunnen halen, is dat goed gedaan van de media.”

Vercauteren kreeg een contract van een halfjaar. Is dat omdat jullie op trainersvlak graag eens een onbetreden pad willen bewandelen, maar niet als het degradatiespook in de buurt is?

“Neen, als we in de eerste klasse blijven, zouden we bij voorkeur voortgaan met Vercauteren. De vraag over een halfjaar ging uit van de trainer én van de club. Frank wil eerst zien op welke manier hij kan werken bij KV Mechelen. Dat past perfect in ons plaatje. Als we het in de degradatiestrijd niet zouden halen, kunnen we niet voortgaan met Vercauteren, neem ik aan.”

Is het zo dat Glen De Boeck de vorige keer of deze keer trainer zou geworden zijn van KV Mechelen als uw sportief directeur daar niet tegen geweest was?

“Neen. Wij kregen de kandidatuur van Glen binnen, maar niet alleen Fi is geen voorstander, ook andere mensen binnen de club. Wij vinden dat de houding van De Boeck niet altijd aansluit bij onze filosofie; op communicatief vlak is hij niet echt een trainer die past bij het familiale karakter van KV Mechelen. Meer ga ik daar niet over zeggen.”

Vercauteren was in 1997/98 ook al eens hoofdtrainer van KV Mechelen. Tijdens zijn voorstelling aan de pers zei hij dat de mensen bij de club twintig jaar ouder geworden zijn en twintig kilo zwaarder. Vond u dat geen gewaagde opmerking voor een pas aangestelde trainer?

“Goh, ik voelde mij niet aangesproken; in het seizoen 1997/98 had ik nog niks te maken met het beleid van KV Mechelen. Ik kende Vercauteren toen amper. Bovendien dateert mijn overgewicht al van twintig jaar geleden, ik ben zeker niet verdikt. Die uitspraak kan dus geen betrekking gehad hebben op mij. Op wie dan wel, dat weet ik niet. Misschien had hij het over zichzelf.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content