Kool! Alles over voetbal

Groot was onze verbazing toen dit boek van Anna Enquist op ons bureau terechtkwam.

De schrijfster blijkt dus ook een voetballiefhebber te zijn? Sinds de jaren negentig al volgt ze de Rotterdamse volksclub Feyenoord. Daar kwam ze vooral onder de indruk van clubicoon Willem van Hanegem, doelman Ed de Goey, beenharde verdediger Ulrich ‘Uli’ van Gobbel en de overhemden van buitenspeler Gaston Taument (ex-Anderlecht).

De psychoanalytica, die de wedstrijden van Feyenoord samen bekeek met haar toen zestienjarige zoon want haar man is Ajaxfan, merkte dat je zo veel plezier kon beleven aan het vreemde spelletje en de al even bevreemdende protagonisten op en rond het veld.

Het fascineert Enquist dat mensen zich druk maken over iets dat op zich niks betekent en wat in feite een vlucht is uit de werkelijkheid.

In ‘Kool! Alles over voetbal’ zijn alle reportages, interviews, beschouwingen en gedachten verzameld die Enquist sinds 1994 over voetbal schreef. Het boek bestaat uit vijf delen: op het veld, de toernooien, clubliefde, eregalerij en het onbehagen. Een fijn allegaartje. (FV) ‘Kool! Alles over voetbal’ van Anna Enquist is verschenen bij De Arbeiderspers en WPG België, telt 208 pagina’s en kost € 16,95. Meer info: www.annaenquist.nl

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content