Knack Roeselare mikt op zevende landstitel

© BELGA

Roeselare start als favoriet in de finale van de volleybalplay-offs. Tegenstander is eeuwige rivaal Noliko Maaseik.

Roeselare start als favoriet in de finale van de volleybalplay-offs. Tegenstander is eeuwige rivaal Noliko Maaseik. Vanavond start de apotheose van de Ethias Volley League. Na een onderbreking van twee seizoenen gaat de play-off-finale opnieuw tussen Knack Roeselare en Noliko Maaseik. Bij Prefaxis Menen speelden ze ‘de play-offs van hun leven’, maar dat volstond net niet om Maaseik met een gigantische kater achter te laten.

De Limburgse landskampioen van de afgelopen twee seizoenen gold voor aanvang van het nieuwe seizoen andermaal als kanshebber nummer één op de titel, maar het kon die favorietenrol zelden waarmaken. In de reguliere competitie was het Roeselare dat, onder meer met twee zeges op Maaseik, de macht greep en in de play-offs bevestigde Knack – nadat het zich tussendoor ook in de bekerfinale de betere toonde – die status.

Wisselvallig Maaseik

Hoezeer coach Emile Rousseaux Roeselare ook in de underdogpositie wil manoeuvreren, het valt moeilijk te ontkennen dat zijn team momenteel constanter volleybalt dan de tegenstander.

De wisselvalligheid die Maaseik vooral tijdens de play-offs tentoonspreidde, zette het Limburgse clubbestuur trouwens aan tot de opmerkelijke beslissing om de hulp in te roepen van ex-coach Anders Kristiansson. Hoewel iedereen dat ontkende, wekte Maaseik daarmee op zijn minst de indruk dat het vertrouwen in Brecht Van Kerckhove niet bijster groot was of is.

Feit is dat de meerwaarde qua automatismen, waarover zijn ploeg toch zou moeten beschikken aangezien ze nauwelijks wijzigingen onderging, onvoldoende tot uiting kwam.

De korte onbeschikbaarheid van libero Bert Derkoningen, met de noodzakelijke verschuivingen en geen wisselmogelijkheden meer op de receptiehoek tot gevolg, gelden als verzachtende omstandigheid, maar zeker niet als excuus. Ondanks hun surplus aan ervaring in topwedstrijden, lijken de Maaseikspelers bovendien meer last te hebben van stress, een factor die in dat soort confrontaties vaak bepalend is. Roeselare, dat de best-of-five finale thuis begint, mag dan ook de gefundeerde hoop koesteren op een zevende landstitel. (RVDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content