Jonathan Legear: vier maanden rijverbod en nieuwe examens

© ImageGlobe

Jonathan Legear kent zijn straf voor zijn crash in een tankstation in Tongeren.

Jonathan Legear kent zijn straf voor zijn crash in een tankstation in Tongeren. De aanvaller van Terek Grozny krijgt een rijverbod van vier maanden en moet ook een nieuw theoretisch en praktisch examen afleggen in België. In Tsjetsjenië mag Legear gewoon blijven rijden met zijn Russisch rijbewijs.

Na een nachtje uit reed een dronken Legear in oktober vorig jaar met zijn Porsche Panamera in op een tankstation in Tongeren. Daarbij raakte een 21-jarige gewond. Een deskundige is aangesteld om de juiste schadevergoeding voor het slachtoffer te bepalen. De verzekering, de deskundige en de werkgever van het slachtoffer krijgen ieder al een provisionele schadevergoeding van 1.000 euro.

Tijdens de zitting van 6 juni had de procureur een rijverbod van drie maanden gevraagd. De rechter verhoogde die vordering tot vier maanden. Aangezien Legear zijn Belgisch rijbewijs vlak na de feiten al twee maanden kwijt was, betekent dit dat de opgelegde straf hem nog maximaal twee maanden extra rijverbod oplevert.

Als Legear achteraf weer in België wil rijden, moet hij eerst medische en psychologische testen en een nieuw rijexamen afleggen.

De schade aan het tankstation was aanzienlijk en bedroeg ruim 180.000 euro. Dat bedrag werd intussen al vergoed door Legear. De voetballer kreeg naast het rijverbod ook een effectieve geldboete van 2.400 euro. Aan het fonds voor verkeersslachtoffers moet de voetballer 150 euro betalen. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content