Jamaicaans bobsleeteam opnieuw naar de Spelen

© Reuters

Twaalf jaar na hun vijfde en laatste deelname stuurt Jamaica opnieuw een bobsleeteam naar de Olympische Winterspelen.

Twaalf jaar na hun vijfde en laatste deelname stuurt Jamaica opnieuw een bobsleeteam naar de Olympische Winterspelen, waar het in 1988 debuteerde en vijf jaar erna met de feel good movie Cool Runnings de wereld veroverde.

De prestaties waren aanvankelijk matig, maar op hun derde Spelen eindigde de Jamaicaanse viermansbob veertiende, nog voor teams uit de Verenigde Staten, Rusland en Canada. Straks stuurt Jamaica een tweemansbob – Winston Watts en Marvin Dixon – naar Sotsji, met dank aan de inwoners van Evanston, een gemeente in de Amerikaanse staat Wyoming, waar de Jamaicaanse teams sinds 1997 trainen.

Watts, lid van het team sinds 1993, kreeg twee jaar geleden van de Jamaicaanse bobsleefederatie te horen dat de kas leeg was. “Een vriend in Evanston deed via zijn website een oproep om 80.000 dollar (58.500 euro, nvdr) in te zamelen, een week erna stond de teller al op 180.000 dollar (132.000 euro, nvdr)”, aldus Watts in de Deseret News.

Dixon, over de ambities: “Een medaille zit er wellicht niet in. Stel je voor… Dan zouden we in Jamaica zelfs niet meer over straat kunnen lopen en spreekt niemand nog over Usain Bolt.” (CT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content